Αρχική Κοινωνια Καλαμπάκα δυστύχημα Τέμπη χιλιάδες κόσμου συγκέντρωση διαμαρτυρίας πορεία σταθμό ΟΣΕ

Καλαμπάκα δυστύχημα Τέμπη χιλιάδες κόσμου συγκέντρωση διαμαρτυρίας πορεία σταθμό ΟΣΕ

Από antwnio

Η Καλαμπάκα θρηνεί τα δικά της παιδιά, την Αναστασία, την Χρύσα και τη Θώμη, θύματα του τραγικού, πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της κοιλάδας των Τεμπών.

Σήμερα αργά το απόγευμα το «ΠΟΤΑΜΙ ΟΡΓΗΣ» από χιλιάδες κόσμου, ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, όπου έγινε η βουβή συγκέντρωση.

Στη συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος με πορεία κατευθύνθηκε προς το σταθμό του ΟΣΕ της πόλης, όπου άναψαν τα κεράκια που σχημάτιζαν τα ονόματα της Αναστασίας, της Χρύσας και της Θώμης.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των κοριτσιών και των δεκάδων νεκρών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.  

Με δάκρυα στα μάτια οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, μικροί και μεγάλοι πέρασαν να αφήσουν λουλούδια και κεράκια, ενώ στο τέλος βροντοφώναξαν όλοι μαζί «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», άφησαν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια, ζητώντας απαντήσεις και δικαίωση για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πανό και πλακάτ ανέγραφαν: «Κράτος δολοφόνοι – κουράγιο στις οικογένειες», «Για πάντα στις καρδιές μας», «Είναι λάθη οι νεκροί μας?» κ.α.

Δείτε τα δύο βίντεο και πολλές φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr με τον Νίκο Σαλέπη που κάλυψε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Διαβάστε επίσης