Αρχική Κοινωνια Καλλιτεχνικά Σχολεία χωρίς καθηγητές

Καλλιτεχνικά Σχολεία χωρίς καθηγητές

Από antwnio
Η υπομονή τους έφτασε στα όριά της. Τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διοργανώνουν σήμερα το πρωί στις 11.00 διαμαρτυρία μετά μουσικής στην πλατεία Συντάγματος.

Η υπομονή τους έφτασε στα όριά της και σήμερα ξανακατεβαίνουν στον δρόμο. Ο λόγος για τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που διοργανώνουν σήμερα το πρωί στις 11.00 διαμαρτυρία μετά μουσικής στην πλατεία Συντάγματος. Καταγγέλλουν πως τα καλλιτεχνικά είναι τα μόνα σχολεία όπου τα 2/3 των μαθητών δεν κάνουν μάθημα τις μισές διδακτικές ώρες κάθε μέρα, το μισό σχολικό έτος, λόγω της καθιερωμένης καθυστερημένης πρόσληψης καθηγητών ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχει συσταθεί κλάδος εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Χορού και Κινηματογράφου από το υπουργείο Παιδείας, ούτε προκρίνεται η κατ’ εξαίρεση/επείγουσα προκήρυξη θέσεων των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα η πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών χορού και κινηματογράφου να ακολουθεί τη συνήθη διαδικασία προσλήψεων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία προηγούνται χρονικά οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών. Γι’ αυτό οι ωρομίσθιοι των Καλλιτεχνικών προσλαμβάνονται τον Γενάρη κάθε χρόνο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ έχει εισηγηθεί θετικά για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου. Ακολούθησαν δύο χρόνια απραξίας και τον Οκτώβριο του 2021 το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΙΕΠ να προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις που μπορούν να συσταθούν ανά Καλλιτεχνικό Σχολείο για τον εν λόγω κλάδο. Ομως η συγκεκριμένη επιτροπή δεν συνεδρίασε επί 4,5 μήνες και η θητεία της… έληξε στις 16-3-2022!

Διαβάστε επίσης