Αρχική Κοινωνια Καρδίτσα και Τρίκαλα και πάλι κάτω απ’ το νερό – Εκκενώσεις χωριών και φόβοι για ακόμα μεγαλύτερες πλημμύρες

Καρδίτσα και Τρίκαλα και πάλι κάτω απ’ το νερό – Εκκενώσεις χωριών και φόβοι για ακόμα μεγαλύτερες πλημμύρες

Από antwnio
Για δεύτερη φορά μέσα στο Σεπτέμβριο οι κάτοικοι περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, είναι αντιμέτωποι με μια καταστροφική κακοκαιρία, αφού μετά τον Daniel ήρθε και ο Elias.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες λόγω της κακοκαιρίας, που επηρέασαν και Καρδίτσα και Λάρισα, είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του Δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και η Μαγνησία, η Λάρισα και η Εύβοια.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά, πλημμύρισε, με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλη τη νύχτα γινόταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Όπως τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά, τονίζει επίσης ο ίδιος.

Το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση σε οικισμούς της Καρδίτσας, και συγκεκριμένα σε Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο Αστρίτσα. Η εντολή ήταν να εκκενώσουν προς Ιτέα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στον Δήμο Τρικκαίων δεν εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως με την κακοκαιρία Daniel, με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νίκο Σακκά να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς όλα είναι καλά, ελεγχόμενα χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε επίσης