Αρχική Κοινωνια Κινητοποίηση κατοίκων Σεπολίων & Κολωνού για τον βιασμό και μαστροπεία ανήλικου κοριτσιού 12 ετών (foto-video)

Κινητοποίηση κατοίκων Σεπολίων & Κολωνού για τον βιασμό και μαστροπεία ανήλικου κοριτσιού 12 ετών (foto-video)

Από antwnio

«Κανένα παιδί ανυπεράσπιστο, καμιά ανοχή στο σύστημα αυτό»! Το μήνυμα αυτό έστειλαν με νέα κινητοποίηση στη συμβολή των οδών Ξανθίππης και Δράμας, το πρωί του Σαββάτου, η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ) και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση», απαιτώντας την ολόπλευρη στήριξη και προστασία των παιδιών.

Κόντρα στη νοσηρή πραγματικότητα που έχουν αποκαλύψει οι καταγγελίες για τον συστηματικό βιασμό και τη μαστροπεία σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, μόλις 12 ετών, οι δυο φορείς κατήγγειλαν την παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας για την προστασία και στήριξη των ανηλίκων. Παράλληλα, καταδίκασαν τις δηλητηριώδες «αξίες» της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας, που εκθέτει στη φτώχεια, στη βία και την κακοποίηση αυτούς που χρειάζονται περισσότερο την προστασία της, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά. «Φτώχεια, σαπίλα, βιασμοί, αυτή η κοινωνία θέλει ανατροπή», φώναξαν.

Κάτοικοι της γειτονιάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βγήκαν από τα σπίτια τους και συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Μοιράστηκαν με τους φορείς την οργή και την απαίτησή τους να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές. Αντάλλαξαν προβληματισμούς για την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες και υποδομές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, άμεση και πλήρη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

«Είμαστε σήμερα εδώ οι γυναίκες της ΟΓΕ για να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας», τόνισε η Ελένη Θεοδοσίου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Με τον χαιρετισμό της έθεσε στο προσκήνιο την ανάγκη για μέτρα πρόληψης της βίας, της κακοποίησης, των βιασμών, για μέτρα στήριξης και προστασίας των παιδιών, των γυναικών, που πέφτουν θύματα τέτοιων εγκλημάτων. «Δεν ανεχόμαστε αυτή η σοβαρή υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ», υπογράμμισε.

Τις σάπιες αξίες του συστήματος, σύμφωνα με τις οποίες «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», στηλίτευσε ο Θεοδόσης Μπενάτος, μεταφέροντας το ψήφισμα που υιοθέτησε ο Σύλλογος «Αναγέννηση». «Να μη δείξουμε καμία ανοχή, να υψώσουμε ασπίδα για τα θύματα, για τα παιδιά μας, για όλα τα παιδιά της γειτονιάς και κάθε γειτονιάς», υπογράμμισε. Για να γίνουν «τα σκοτάδια λάμψη» κάλεσε κάθε εργαζόμενο και κάτοικο να γίνει η «σπίθα» στη γειτονιά, τον χώρο δουλειάς, το σχολείο.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε για κανέναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο για ένα παιδί, τη βία της φτώχειας, της απομάκρυνσης από το σχολείο, της ανήλικης εργασίας, της κακοποίησης, του βιασμού», ξεκαθάρισε η Αμαλία Γακοπούλου, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και της Ενωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος. Στην παρέμβασή της αναφέρθηκε σε μια σειρά αιτήματα για τα σχολεία, όπως η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υλοποίηση ενημερωτικών προγραμμάτων από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για το φαινόμενο της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Πρέπει την οργή που νιώθουμε να την κάνουμε δύναμη», ανέφερε ο Βασίλης Δήμου, πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων σε Κεραμεικό – Ρουφ – Γκάζι, απαιτώντας με τη σειρά του μέτρα προστασίας όλων των παιδιών.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της γειτονιάς. «Φρικιαστικά εγκλήματα το σύστημα γεννά, καμιά ανοχή στα σάπια ιδανικά», φώναξαν οι διαδηλωτές και κάλεσαν κάθε κάτοικο της περιοχής να υψώσει με τη συμμετοχή του στη συλλογική δράση και διεκδίκηση ασπίδα προστασίας για κάθε παιδί.

Διαβάστε επίσης