Αρχική Κοινωνια ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 (ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ)

ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 (ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ)

Από antwnio

ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955
> (ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ)

> Σαν σήμερα την 1η Απριλίου του 1955, η ΕΟΚΑ με τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, κήρυξε στην Κύπρο την έναρξη του Αγώνος για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και την ένωση της κόρης Κύπρου, με την μητέρα Ελλάδα.
> Ποιός θα θυμηθεί, ποιός θα υπενθυμίσει και ποιός θα γιορτάσει σήμερα την μεγάλη αυτή ιστορική επέτειο σε Κύπρο και Ελλάδα ;
> Επειδή την σήμερον ημέρα η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και των Κυπρίων ενδιαφέρεται μόνο για την καθημερινότητα και το στενό ατομικό συμφέρον, και επειδή τις επίσημες αρχές σε Κύπρο και Ελλάδα τις χαρακτηρίζει «εθνική»υπνηλία, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές έχουμε ιερό χρέος να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγώνες των ηρωϊκών μας προγόνων γιά την Ελευθερία.
> Έχουμε χρέος  να υπενθυμήσουμε και να γράψουμε ξανά τα λόγια της ιστορικής εκείνης προκήρυξης της 1ης Απριλίου του 1955, με την υπογραφή του Γρίβα Διγενή:
> «ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΠΙΣΤΙΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ, ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΤΕΛΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΩΣ ΙΕΡΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΝ»:
> «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ» !!
> Αυτά τα λόγια που έγραψε και διακήρυξε προς πάσα κατεύθυνση, αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κυριολεξία, αφού την ημέρα εκείνη συνταράχτηκε ολόκληρη η Κύπρος από έκρηξη βομβών. και έτσι ξεκίνησε ο ιστορικός Αγώνας.
> Σε αυτόν τον Αγώνα ο Κυπριακός ανθός έδωσε δυναμικό παρόν και πότισε το Άγιο χώμα της Κύπρου με το αίμα του.
> Με μπροστάρη το Διγενή, και με σαλπιστές Νίκης νέα παιδιά, μαθητές, εφήβους αλλά και ψυχωμένους άντρες, η Αγγλική αυτοκρατορία ταπεινώθηκε.
> Ευγενικές μορφές πέρασαν στο πάνθεον των Ηρώων του Ελληνισμού.
> Αυξεντίου, Μάτσης, Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης, Δράκος, Δημητρίου, Γεωργάλλας, και δεκάδες ακόμα νέοι Έλληνες της Κύπρου, συγκλόνησαν τον Ελληνισμό και τον έκαναν να κλάψει από λύπη αλλά και από υπερηφάνεια.
> Η Αγγλική τρομοκρατία, τα βασανιστήρια και οι απαγχονισμοί, δεν μπόρεσαν να λυγίσουν το πόθο για την Λευτεριά.
> Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Αγώνα της ΕΟΚΑ είναι ένα πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, όπου η πλειοψηφία των Αγωνιστών ήταν νέοι, έφηβοι και μαθητές και δεν είχαν καμία πολεμική εμπειρία !
> Και όμως, η έλλειψη πολεμικής εμπειρίας, δεν έπαιξε κανέναν αρνητικό ρόλο, αφού στο τέλος ο Αγώνας των νέων της ΕΟΚΑ με Αρχηγό τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή Δικαιώθηκε !
> Σήμερα εν έτει 2022 που την μισή Κύπρο κατέχεται από τον Τούρκο κατακτητή, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές αναφωνούμε το: Αιωνία η μνήμη των Κυπρίων  Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού αυτής, Γεωργίου Γρίβα Διγενή, αλλά και επαναλαμβάνουμε και τα λόγια του:  ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΕΣΤΕ, ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ : ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ.

> Νικόλαος  Η. Σκαντζός

Διαβάστε επίσης