Αρχική Εκκλησία Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών για τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης – ΦΩΤΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών για τη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης – ΦΩΤΟ

Από antwnio

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Μητρόπολη στις 20:30 και χαιρετήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δια χειραψίας.

Πρόκειται για το δεύτερο τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μέσα σε λίγα 24ωρα.

 

Η συνάντηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου πως η Εκκλησία δεν κάνει αυτό που της λέει ο κ. Βελόπουλος ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε λάβει καθαρές αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, στις οποίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε προτρέψει να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο».

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Με τον τρόπο αυτό, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επιχείρησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας των δύο θεσμών, αλλά και αποδοκιμασίας των ακραίων φωνών και αντιλήψεων που εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

 

πηγή enikos.gr

Διαβάστε επίσης