Αρχική Κοινωνια Κωνσταντοπούλου: «Αυτονόητη και επιβεβλημένη» η υιοθεσία από τη Βουλή του αγέννητου παιδιού του Σμηναγού Χρήστου Μουλά

Κωνσταντοπούλου: «Αυτονόητη και επιβεβλημένη» η υιοθεσία από τη Βουλή του αγέννητου παιδιού του Σμηναγού Χρήστου Μουλά

Από antwnio

«Αυτονόητη και επιβεβλημένη πράξη» χαρακτήρισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με παρέμβασή της στο κοινοβούλιο, την υιοθεσία από τη Βουλή του αγέννητου παιδιού του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, κυβερνήτη του μοιραίου canadair που έπεσε στην Κάρυστο.

«Αισθάνομαι ότι η Βουλή ούτε θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη, ούτε θα πρέπει να αρκείται σε αυτή και μόνο την πράξη», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να μην έχουμε άλλα θύματα. Ήδη αριθμούμε πέντε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται από την εποχή της προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη.  Δηλαδή, να υιοθετούνται τα παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάνουν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Σμηναγού βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνη της. Από την ώρα που θα γεννηθεί το παιδί, θα υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του.  Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή θα δίνει ένα χρηματικό ποσό για την ανατροφή του παιδιού.

«Προφανώς και η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το αγέννητο παιδί, τριών μηνών, της χήρας του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος για να σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κ. Τασούλας, καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

 

Διαβάστε επίσης