Αρχική Πολιτική Κ. Μητσοτάκης: Δεν είμαι κωλοτούμπας- Εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο

Κ. Μητσοτάκης: Δεν είμαι κωλοτούμπας- Εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο

Από antwnio

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη συνέντευξη τύπου που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις, αλλά όπως είπε «δεν είναι κωλοτούμπας!».
«Η αλήθεια είναι ότι έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις. Δεν είμαι όμως κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας μάλιστα ότι θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να πει ότι αλλάζει τον νόμο επειδή θα μια τέτοια κίνηση θα του εξασφάλιζε μεγαλύτερες πιθανότητες για καλύτερα ποσοστά.

Βέβαια, ανέφερε και τη μοναδική περίπτωση κατά την οποία θα άλλαζε την απόφαση αυτή. Όπως είπε, «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου εκτός από μια περίπτωση. Εκτός κι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει και να αλλάξουμε από κοινού τον εκλογικό νόμο. Επειδή εκτιμώ όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί, είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευτούμε με τον υφιστάμενο νόμο».

Διαβάστε επίσης