Αρχική Ελλαδα Μητσοτάκης: Ρητή αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά

Μητσοτάκης: Ρητή αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά

Από antwnio

Κοινή συμφωνία για το κείμενο συμπερασμάτων επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αν και όπως είπε οι συζητήσεις για την ενέργεια ήταν αρκετές δύσκολες.

«Είχαμε μια δύσκολη συζήτηση για τα ζητήματα ενέργειας» είπε, ενώ ανέφερε ότι συμπεριλήφθηκε ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά.

«Εκφράσαμε τη δυσφορία μας για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν έχουν συνταχθεί με την υπόλοιπη Δύση για τις κυρώσεις και έτσι μειώνουν την αποτελεσματικότητά τους. Μίλησα σήμερα με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Τον προσκάλεσα να απευθυνθεί στη Βουλή, πιστεύω ότι θα το οργανώσουμε τις επόμενες ημέρες. Προσφέρθηκα, σε συνεννόηση με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, να οργανώσουμε μία ανθρωπιστική αποστολή για τη Μαριούπολη» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Για τα ζητήματα της ενέργειας είχαμε μια δύσκολη συζήτηση. Καταφέραμε να υπάρχει ρητή αναφορά στα πλαφόν των τιμών του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί για προτάσεις για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τις ανακοινώσεις ότι η Ευρώπη θα μπορεί να συζητά με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου, όπως οι ΗΠΑ, για αγορά. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, που η Ελλάδα στήριξε από την πρώτη στιγμή».

Διαβάστε επίσης