Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε

Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε

Από antwnio

Στην αύξηση των ποσοστών αλλά και του απόλυτου αριθμού ψήφων στάθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την νίκη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως σε αυτές τις εκλογές φάνηκε πως νικήθηκαν οι φαντασιώσεις και οι υποσχέσεις για εύκολες λύσεις τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο αύξησε τα ποσοστά της αλλά και σε απόλυτο αριθμούς τις ψήφους που έλαβε αλλά πήρε διπλάσιο ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας σχετικά για την οικονομία είπε πως στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να διατηρήσει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης για να δημιουργηθούν πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, γι’ αυτό όπως είπε είναι σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις νέες εκλογές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογική νίκη», είπε. Και συνέχισε: «Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο οδυνηρή ήταν η κρίση για όλους τους Έλληνες. Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην ΕΕ, έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές μας και επενδύουμε στην καινοτομία μας. Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Προτεραιότητα μας να αυξήσουμε τους μισθούς. Το κόστος της ζωής έχει εκτοξευθεί. Όλα αυτά μειώνοντας το δημόσιο χρέος. Αν εξετάσουμε τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, δεν έχουμε φτάσει την επενδυτική βαθμίδα και ελπίζοντας ότι θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, θα το πετύχουμε».Για την οικονομία: Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις.

Για το μεταναστευτικό: Είδα το βίντεο των New York Times και ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα. Πίσω στο 2015 το 75% των μεταναστών της ΕΕ έμπαιναν από την Ελλάδα. Από όταν ανέλαβα, μίλησα για αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και καταφέραμε να πολεμήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών. Κάναμε σημαντική δουλειά με τα ασυνόδευτα ανήλικα. Είπαμε στην ΕΕ πως δεν μπορείς να έχεις μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των συνόρων. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μιλούν για τα push forward της Τουρκίας που σπρώχνουν απελπισμένους ανθρώπους στη θάλασσα προς τα δικά μας σύνορα.

Για την Τουρκία: Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θέλουμε να συνεργαζόμαστε αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε πως θα υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και να χρησιμοποιούμε τα διεθνή εργαλεία. Δεν είμαι αδαής, οι διεθνείς σχέσεις δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Για το μεταναστευτικό  (ξανά): Έχω υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορά μου, τα εξωτερικά της ΕΕ. Πίσω τον Μάρτιο του 2020 ο Ερντογάν προσπάθησε να παραβιάσει τα σύνορά μας, αλλά τα προστατεύσαμε. Είπαμε στην ΕΕ πως πρέπει να προστατεύονται τα σύνορα, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου όλου περνούν μέσα. Πρέπει να συμφωνήσουμε στην ΕΕ για το μεταναστευτικό. Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία και προγράμματα για νόμιμη μετανάστευση και προσέλκυση εργατιών χεριών.

Για τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης: Στην νέα τετραετία πρέπει να έχουμε περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερη ανάπτυξη και σύγχρονη ατζέντα σε υγεία και παιδεία και να μειώσουμε περαιτέρω τις ανισότητες όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάναμε εκπληκτικά πράγματα στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά για τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Νικήσαμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά στη σειρά. Οι φαντασιώσεις των εύκολων λύσεων, νικήθηκαν. Αν παρέχεις λύσεις στους πολίτες αυτοί σε επιβραβεύουν. Κερδίσαμε περισσ΄΄οτες ψήφους, αυξήσαμε τα ποσοστά μας.

Διαβάστε επίσης