Αρχική Κοινωνια Μοτοπορεία διανομέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – “Είχα άδεια και μου έκοψαν πρόστιμο γιατί δεν έκανα rapid test”

Μοτοπορεία διανομέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – “Είχα άδεια και μου έκοψαν πρόστιμο γιατί δεν έκανα rapid test”

Από antwnio

Μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους, για τα νέα μέτρα που τίθενται σήμερα σε ισχύ κατά του κορωνοϊου, για το δώρο των Χριστουγέννων, όπου μόνο το 80% των εργαζομένων του κλάδου το έλαβε ή καταβλήθηκε μειωμένο, καθώς και για τα πρόστιμα που τους επέβαλε το υπουργείο Εργασίας για rapid tests που δηλώθηκαν εκπρόθεσμα, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Μάλιστα, διανομέας καταγγέλλει ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε άδεια και δεν έκανε rapid test καθώς δεν πήγαινε στη δουλειά. Ωστόσο, για τη μη διενέργεια του ελέγχου για τον κορωνοϊό, του επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ. Ο ίδιος εξέφρασε την αγανάκτηση του και τόνισε ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Οι διανομείς, μέσω των κινητοποιήσεων τους, ζητούν: την ακύρωση των προστίμων, την ενίσχυση του ΕΣΥ, δωρεάν rapid tests για όλους τους εργαζόμενους, στήριξη των εργαζομένων για όσο διαρκούν τα επιπρόσθετα μέτρα, υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις στην εστίαση και στον τουρισμό με αυξήσεις στους μισθούς.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου με προορισμό το ΥΜΑΘ. Η Τροχαία βρέθηκε σε κεντρικά σημεία προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης