Αρχική Διεθνη Νεα Μόσχα: Άνοιξε πυρ επειδή του ζήτησαν να φορέσει μάσκα – Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες (video)

Μόσχα: Άνοιξε πυρ επειδή του ζήτησαν να φορέσει μάσκα – Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες (video)

Από antwnio

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών σε κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών(υπάγεται στην αστυνομία) στα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, ενώ διαβεβαίωσε πως οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες. Όπως ανέφερε στο RIA Novosti πηγή της αστυνομίας, ένα από τα θύματα είναι κορίτσι 10 ετών.

Τα τυφλά πυρά προήλθαν από έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικό του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών. O αστυνομικός βρέθηκε τυχαία στο σημείο και κατάφερε να εξουδετερώσει τον δράστη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα. Εκτός από όπλα, είχε και μια τσάντα με καλώδια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως εκρηκτικός μηχανισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης ήταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για τα άρθρα «Δολοφονία δυο ή περισσότερων προσώπων» (άρθρο 105.2 του Ποινικού Κώδικα) και «Παράνομη εμπορία όπλων» (άρθρο 222 του Ποινικού Κώδικα).

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από οκτώ έτη έως και ισόβια κάθειρξη.

 

ertnews.gr

Διαβάστε επίσης