Αρχική Διεθνη Νεα Νετανιάχου προς Χεζμπολάχ: Αν ανοίξει δεύτερο μέτωπο θα είναι ασύλληπτα τα ισραηλινά αντίποινα στο Λίβανο

Νετανιάχου προς Χεζμπολάχ: Αν ανοίξει δεύτερο μέτωπο θα είναι ασύλληπτα τα ισραηλινά αντίποινα στο Λίβανο

Από antwnio

Η Χεζμπολάχ θα κάνει «το λάθος της ζωής της» αν ξεκινήσει πόλεμο με το Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιθεωρώντας τις ισραηλινές δυνάμεις στο βόρειο ισραήλκοντά στη μεθόριο με το Λίβανο.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με “ασύλληπτο” μέγεθος, που θα προκαλέσουν “καταστροφή” στο Λίβανο,

Το Ιράν που φέρεται να υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, προειδοποίησε νωρίτερα ότι η κατάσταση μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου.

«Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα κερδίσει τίποτα, αλλά πρόκειται να χάσει πολλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους.

«Η Χεζμπολάχ παίζει ένα πολύ, πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Κλιμακώνουν την κατάσταση. Βλέπουμε όλο και περισσότερες επιθέσεις κάθε μέρα.

«Είναι πραγματικά το λιβανικό κράτος διατεθειμένο να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχει απομείνει από την ευημερία και τη λιβανική κυριαρχία για χάρη των τρομοκρατών στη Γάζα;» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής αυτό το Σαββατοκύριακο, διασυνοριακές επιθέσεις έχουν σκοτώσει έξι μαχητές της Χεζμπολάχ και ένα μέλος της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στον Λίβανο , ενώ τρεις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από αντιαρματικά πυρά της Χεζμπολάχ.

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης