Αρχική Διεθνη Νεα Οι ηγέτες των χωρών του CSTO υιοθετούν ορισμένα έγγραφα στη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα

Οι ηγέτες των χωρών του CSTO υιοθετούν ορισμένα έγγραφα στη σύνοδο κορυφής στη Μόσχα

Από antwnio

 Οι αρχηγοί των κρατών μελών της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας υπέγραψαν ορισμένα πολυμερή έγγραφα στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Περιλάμβαναν δήλωση του Συμβουλίου Συλλογικής Ασφάλειας προς τιμήν της 30ής επετείου της συνθήκης και της 20ής επετείου της οργάνωσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, να υπογράψει κοινή δήλωση, η οποία, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης στο Καζακστάν, θα επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα των χωρών του CSTO να συνεχίσουν να συνεργάζονται ως εταίροι σε διάφορες τομείς στρατιωτικής και αμυντικής ανάπτυξης και να αυξηθεί η συντονισμένη δράση στη διεθνή σκηνή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πούτιν, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev, ο Πρόεδρος της Κιργιζίας Sadyr Japarov και ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν Emomali Rahmon.

Ο CSTO είναι ένας διεθνής οργανισμός ασφαλείας που περιλαμβάνει έξι κράτη μέλη: Ρωσία, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν. Η Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας υπογράφηκε στις 15 Μαΐου 1992 στην Τασκένδη.

Το Συμβούλιο Συλλογικής Ασφάλειας είναι το ανώτατο όργανο του CSTO. Περιλαμβάνει τους αρχηγούς των κρατών που είναι μέλη του οργανισμού.

ΡΩΣΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ TASS

Διαβάστε επίσης