Αρχική Διεθνη Νεα Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στη Μαριούπολη όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άνθρωποι

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στη Μαριούπολη όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άνθρωποι

Από antwnio

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Σάββατο ένα σχολείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο 400 άτομα.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση, αν και το δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι υπήρχαν θύματα κάτω από τα χαλάσματα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Ρώσοι στρατιώτες ώθησαν «βίαια» χιλιάδες κατοίκους της Μαριούπολης στη νότια Ρωσία, λένε Ουκρανοί

Ρώσοι στρατιώτες απομάκρυναν παρά τη θέλησή τους χιλιάδες κατοίκους από την πολιορκημένη Μαριούπολη και τους μετέφεραν πέρα ​​από τα σύνορα, πίσω στη Ρωσία, ανέφεραν αξιωματούχοι της πόλης το Σάββατο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης ανέρερε ότι οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς στη ρωσική επικράτεια, όπου στρατιώτες έλεγξαν τα τηλέφωνα και τα έγγραφά τους, σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ορισμένοι κάτοικοι ανακατευθύνθηκαν σε απομακρυσμένες ρωσικές πόλεις και «η μοίρα των άλλων είναι άγνωστη».

Ο βοηθός του δημάρχου της Μαριούπολης, Πιότρ Αντρουισένκο είπε στους New York Times ότι 4.000 έως 4.500 κάτοικοι της Μαριούπολης μεταφέρθηκαν «βίαια», χωρίς τα διαβατήριά τους, στη ρωσική πόλη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία.

Οι Times ανέφεραν ότι «αν και ο Αντρουισένκο δεν είχε αποδείξεις ότι οι κάτοικοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καταναγκαστική εργασία, ισχυρίστηκε ότι χωρίς να έχουν σπίτια για να μείνουν και χωρίς πόρους για τις ανάγκες τους, βρίσκονται στο έλεος των εισβολεών».

Διαβάστε επίσης