Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανία: Στους 31 οι νεκροί άμαχοι από το ρωσικό σφυροκόπημα

Ουκρανία: Στους 31 οι νεκροί άμαχοι από το ρωσικό σφυροκόπημα

Από antwnio

Στους 31 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών αμάχων, στην Ουκρανία, μετά από –ένα από μεγαλύτερα- ρωσικό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στον πόλεμο με την Ουκρανία σήμερα. Οι τραυματίες είναι πάνω από 120 ενώ έχουν πληγεί πολυκατοικίες στο Κίεβο, στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας και ένα μαιευτήριο στο ανατολικό τμήμα.

Στην πρωτεύουσα τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν αφότου επλήγησαν μια αποθήκη, πολυκατοικίες και άλλα ακατοίκητα κτίρια, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Ουκρανία προειδοποιεί εδώ και εβδομάδες πως η Ρωσία μπορεί να δημιουργεί απόθεμα πυραύλων ώστε να εξαπολύσει μεγάλη αεροπορική επίθεση στο ενεργειακό σύστημα. Τον περασμένο χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί σφυροκόπησαν το ενεργειακό δίκτυο

«Είναι προφανές ότι με τα αποθέματα πυραύλων που το επιτιθέμενο κράτος διαθέτει, μπορεί και θα συνεχίσει να εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρούστεμ Ουμέροφ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Σήμερα, εκατομμύρια Ουκρανοί ξύπνησαν με τον ισχυρό ήχο εκρήξεων. Μακάρι αυτοί οι ήχοι των εκρήξεων στην Ουκρανία να μπορούσαν να ακουστούν σε όλον τον κόσμο», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, απευθύνοντας έκκληση στους συμμάχους του Κιέβου να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στη χώρα του.

«Η Ρωσία επιτέθηκε με όλα όσα είχε στο οπλοστάσιό της (…) Ρίφθηκαν περίπου 110 πύραυλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους καταρρίφθηκαν» είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτησή του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Ρωσία από αέρος μετά την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία, περιγράφοντάς την ως «την πιο μαζική επίθεση από αέρος».

Διαβάστε επίσης