Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Από antwnio

Tέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σήμερα Τρίτη από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Χερσώνας (RMA).

«Συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν στην περιοχή Χερσώνα ως αποτέλεσμα των επιδρομών του ρωσικού στρατού» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ένας από τους νεκρούς ήταν ένας 71χρονος κάτοικος της Χερσώνας, ο οποίος υπέστη τραύματα από θραύσματα, ενώ μία γυναίκα διασώθηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της. «Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τη σώσουν», ανέφερε η RMA.

Επίσης στο χωριό Komyshany, ακριβώς στα δυτικά της πόλης, ένας 45χρονος σκοτώθηκε, ενώ μια γυναίκα 68 ετών σκοτώθηκε στην πόλη Μικολάιβκα.

Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδιζαν σχεδόν καθημερινά απελευθερωμένα τμήματα της Χερσώνας από την ανατολική όχθη του Ντνίπρο, την οποία κατέχουν ακόμη.

Από την πλευρά της, η Επιχειρησιακή Διοίκηση Νότου του ουκρανικού στρατού δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία μετακινούσε περιστασιακά ομάδες για σαμποτάζ στις εκβολές του Ντνίπρο. «Οι μονάδες μας κατέστρεψαν δύο τέτοια σκάφη», ανέφερε.

Τέλος η Διοίκηση τόνισε ότι στη Μαύρη Θάλασσα, «τα εχθρικά πλοία έχουν αυξηθεί. Υπάρχουν τώρα 17 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 5 πυραυλοφόρων και 2 υποβρυχίων».

Διαβάστε επίσης