Αρχική Διεθνη Νεα Ουκρανικό πλήγμα σε κτίριο που στέγαζε Ρώσους επιστρατευμένους – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Ουκρανικό πλήγμα σε κτίριο που στέγαζε Ρώσους επιστρατευμένους – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Από antwnio

Τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου, εξαπολύθηκε πυραυλική επίθεση κατά της Μακίιβκα στο προσαρτημένο από τη Ρωσία τμήμα της περιοχής Ντονέτσκ στην Ουκρανία, η οποία κατέστρεψε ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονταν Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Στρατηγικών Επικοινωνιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κανάλι της στο Telegram.

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ρωσικό πρακτορείο Meduza που επικαλείται την αναφορά, περίπου 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και άλλοι 300 τραυματίστηκαν. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το εν λόγω κτίριο είχε καταληφθεί από επιστρατευμένους Ρώσους. Ο ρωσικός ιστότοπος Readovka μετέδωσε ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε από HIMARS.

Εκπρόσωποι της προσαρτημένης “λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ” – όπως την αναγνώρισε παράνομα η Μόσχα μετά από ένα εικονικό δημοψήφισμα – επιβεβαίωσαν το χτύπημα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, λέγοντας ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Ντανιίλ Μπεζόνοβ, “αναπληρωτής υπουργός πληροφοριών” της προσαρτημένης “λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, επιβεβαίωσε επίσης τις αναφορές για την πυραυλική επίθεση. Στο κανάλι του Telegram, ζήτησε να λογοδοτήσουν όσοι έλαβαν την απόφαση να τοποθετήσουν το στρατιωτικό προσωπικό σε ένα κτίριο αντί να το διασκορπίσουν σε διάφορες εγκαταστάσεις.

Παρόμοιες αναρτήσεις εμφανίστηκαν και σε άλλα κανάλια telegram, μεταξύ άλλων του δημοσιογράφου της VGTRK (Πανρωσική κρατική τηλεοπτική και ραδιοφωνική εταιρεία) Αλεξάντρ Σλάντκοβ, του “πολεμικού ανταποκριτή” Μπόρις Ρόζιν και του αντιπροέδρου της Δούμας της Μόσχας Αντρέι Μεντβέντεφ.

Οι ουκρανικές αρχές και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης