Αρχική Ελλαδα Ο καιρός: Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Ο καιρός: Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Από antwnio

Έντονη η επίδραση του βοριά στο Αιγαίο τις επόμενες μέρες, με τοπικές βροχές στα δυτικά αλλά πιο συγκρατημένους ανέμους στο Ιόνιο. Η ατμόσφαιρα θα παραμείνει δροσερή μέχρι την Κυριακή, η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και τους βοριάδες να επιμένουν.

Σήμερα Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, στα ηπειρωτικά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες αναμένονται σύντομες μπόρες σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι σταδιακά θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται και πάλι φτάνοντας τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν, ειδικά στα κεντρικά τμήματα, πιο ισχυροί βοριάδες τοπικά έως και τα 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα παραμείνει σε δροσερά επίπεδα μέχρι τους 31 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές  και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις, αλλά και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά και στην Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή οι ισχυροί βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο, στο Ιόνιο όμως δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, με τάση εξασθένησης.  χωρίς να λείψουν οι μεσημβρινές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αλλαγές με μικρή μόνο άνοδο την Κυριακή όπου θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης