Αρχική Ελλαδα Ο καιρός : Πάνω από 20 βαθμούς και σήμερα – Άνοιξη και χειμώνας το Σάββατο, πού θα πέσουν χιόνια

Ο καιρός : Πάνω από 20 βαθμούς και σήμερα – Άνοιξη και χειμώνας το Σάββατο, πού θα πέσουν χιόνια

Από antwnio

Και σήμερα εντυπωσιακά υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Ακόμα και στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν 18 βαθμούς!.

Χθες, Πέμπτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν στην  Φθιώτιδα όπου τα θερμόμετρα έδειξαν 23 βαθμούς. Και σήμερα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην βόρεια Κρήτη θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς. Το ξημέρωμα στα Χανιά ήδη ήταν στους 20 βαθμούς. Λίγες βροχές αναμένονται κυρίως στην Ηπειρο, αραιές νεφώσεις στα υπόλοιπα και πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο.

Το Σάββατο η χώρα σε δύο ζώνες, από Λάρισα και κάτω αραιή συννεφιάνοτιάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες 18 και πάνω το μεσημέρι. Στη βόρεια Ελλάδα όμως ο καιρός ήδη από το πρωί θα κλείσει, και πριν το μεσημέρι θα αρχίσουν οι βροχές, στη συνέχεια χιονόνερο και από το απόγευμα και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές αλλά και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, και μάλιστα στη δυτική Μακεδονία αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Την Κυριακή, με πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και απαγορευτικά απόπλου σε πολλές περιοχές, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στο κέντρο 12 με 13. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά (κυρίως Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας), λίγα όμως φαινόμενα, προφανώς και βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη ενώ από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά.

Στην Αττική σήμερα αραιές νεφώσεις η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς  Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν επίσης λίγες νεφώσεις. η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 17 με 18 βαθμούς! Αύριο στην Αθήνα 18 και στη Θεσσαλονίκη κατακόρυφη πτώση το μεσημέρι 9 βαθμούς, και καθώς προχωρά η ημέρα η θερμοκρασία θα πέφτει και άλλο.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης