Αρχική Ελλαδα Ο Κ. Μητσοτάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – “Ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας”

Ο Κ. Μητσοτάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – “Ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας”

Από antwnio

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, για την οποία εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

«Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας που θα γίνει σήμερα το απόγευμα:

«Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης», τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή:

Προτού περάσω στην κυριακάτικη επισκόπηση, θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Kυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή. Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης.

Διαβάστε επίσης