Αρχική Διεθνη Νεα Ο Μακρόν καταδικάζει το βίντεο της Χαμάς με την Γαλλοϊσραηλινή όμηρο και ζητεί την απελευθέρωσή της

Ο Μακρόν καταδικάζει το βίντεο της Χαμάς με την Γαλλοϊσραηλινή όμηρο και ζητεί την απελευθέρωσή της

Από antwnio

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε σήμερα “την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους”, αφού είδε το βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν ζητεί την απελευθέρωσή της

“Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς”, προσθέτει η γαλλική προεδρία.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συνομίλησε την Κυριακή “με τις οικογένειες των οποίων συγγενείς δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν, μεταξύ των οποίων αυτή της Μία Σεμ”, αναφέρει επίσης.

Η Χαμάς, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας και εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου αιφνιδιαστική και άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ, κρατά έκτοτε, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, σχεδόν 200 ομήρους.

Τέλος, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι αυτοί είναι “μεταξύ 200 και 250”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης