Αρχική Κοινωνια Πειραιάς: “Πήγα να βάλω βενζίνη και άκουσα την βόμβα” λέει μάρτυρας της βομβιστικής επίθεσης στο βενζινάδικο

Πειραιάς: “Πήγα να βάλω βενζίνη και άκουσα την βόμβα” λέει μάρτυρας της βομβιστικής επίθεσης στο βενζινάδικο

Από antwnio

Ως ένα «τυφλό» χτύπημα στο κέντρο του Πειραιά την ώρα που το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και οι υπάλληλοι εργάζονταν κανονικά περιγράφουν οι Αστυνομικοί την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο βενζινάδικο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο βενζινάδικο όσο και σε δέκα αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στο διπλανό οικόπεδο, όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε κτίρια σε ακτίνα 30 μέτρων.

Απο θαύμα γλίτωσαν οι υπάλληλοι της επιχείρησης αλλά και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη έβαζε βενζίνη στο πρατήριο.

Ο ίδιος περιγράφει στο protothema.gr ότι αμέσως μόλις βγήκε στο δρόμο άκουσε τον ήχο από την έκρηξη και είδε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του να έχει γίνει θρύψαλα.

Όπως λέει, είναι τυχερός που βγήκε ζωντανός.

«Μπήκα στο βενζινάδικο για να βάλω βενζίνη. Μόλις έφυγα, άκουσα τη βόμβα και τζάμια να σπάνε. Βγήκα έξω από το αμάξι και είδα τα πάντα να είναι μαύρα. Ευτυχώς ήμουν ζωντανός αλλά είδα ότι η πίσω πλευρά του αυτοκινήτου μου ήταν σπασμένη. Δεν πρόλαβα να δω αν ήταν κάποιος στο πρατήριο η δίπλα. Ευτυχώς, είμαι ζωντανός», λέει ο οδηγός που είδε τη βόμβα να σκάει ελάχιστα μέτρα από το όχημά του.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης