Αρχική Κοινωνια Πορεία στους δρόμους του Κιλκίς από επαγγελματίες εστίασης (video)

Πορεία στους δρόμους του Κιλκίς από επαγγελματίες εστίασης (video)

Από antwnio
Κλειστά ήταν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου όλα τα καταστήματα εστίασης στην πόλη του Κιλκίς, όπως σε όλη τη χώρα, με βασικό αίτημα τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, για την κάλυψη των απωλειών που προκαλούν στο χώρο της εστίασης -αλλά και στην αγορά- οι νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, κάλεσε σε προαιρετικό κλείσιμο και τα εμπορικά καταστήματα από τις 11:30 έως τις 14:30. Μάλιστα, η ικανοποιητική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ειρήνης οδήγησε στην απόφαση να γίνει και πορεία των επαγγελματιών κατά μήκος της 21ης Ιουνίου, σύμφωνα με το eidisis.gr.

Τα αιτήματα των επαγγελματιών μετέφεραν στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπύρος Μιχαηλίδης, ο γεν. γραμματέας Παναγιώτης Ασλανίδης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Τσαουσίδης.

Τα αιτήματα των επαγγελματιών είναι θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας, να σταματήσουν τώρα τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους, επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα, κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

Δείτε βίντεο του eidisis.gr.

 

Διαβάστε επίσης