Αρχική Διεθνη Νεα Πούτιν :Η Ρωσία διατηρεί την ηγετική της θέση στη διαστημική βιομηχανία

Πούτιν :Η Ρωσία διατηρεί την ηγετική της θέση στη διαστημική βιομηχανία

Από antwnio

Οι επιτυχίες της Ρωσίας στην εξερεύνηση του διαστήματος δείχνουν ότι η Ρωσία διατήρησε την ηγεσία της σε αυτόν τον τομέα, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, που πραγματοποιήθηκαν στο κοσμοδρόμιο Vostochny στην περιοχή Amur.

«Όλα όσα είδαμε κατά την επίσκεψή μας στο Βοστότσνι, όλες οι επιτυχίες στην εξερεύνηση του διαστήματος που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η χώρα μας διατηρεί την ηγετική της θέση στη διαστημική βιομηχανία, είναι ένας από τους ηγέτες σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε σημαντικό και συμβολικό το γεγονός ότι οι συνομιλίες με τον Λουκασένκο διεξήχθησαν την Ημέρα Κοσμοναυτικής στο κοσμοδρόμιο Vostochny. Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι λαοί της Ρωσίας και της Λευκορωσίας είναι περήφανοι που η πρώτη διαστημική πτήση του Γιούρι Γκαγκάριν πριν από 61 χρόνια άνοιξε μια νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος.

«Αυτή τη σημαντική ημέρα, ο Alexander Grigoryevich [Lukashenko] και εγώ επισκεφθήκαμε τις βασικές εγκαταστάσεις του Vostochny», είπε ο Πρόεδρος.με πληροφορίες απο το  πρακτορείο/tass.com

Διαβάστε επίσης