Αρχική Διεθνη Νεα Πούτιν: Οι εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας σηματοδοτούν την πλήρη ένταξή τους στη Ρωσία

Πούτιν: Οι εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας σηματοδοτούν την πλήρη ένταξή τους στη Ρωσία

Από antwnio

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν αυτόν τον μήνα στις περιοχές που περιήλθαν στον έλεγχο της Ρωσίας, σηματοδοτούν ένα βήμα προς την πλήρη ενσωμάτωση τους στην Ρωσία.

Οι εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, που βρίσκονται όλες τους υπό τον έλεγχο της Ρωσίας μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή που πραγματοποίησε πέρυσι, χαρακτηρίσθηκαν από το Κίεβο παράνομες.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών, πράξη η οποία καταδικάστηκε ως παράνομη από τις περισσότερες χώρες στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτό είναι, φυσικά, ένα σημαντικό γεγονός, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των νέων περιοχών σ’ έναν ενιαίο νομικό, κρατικό περιβάλλον της χώρας μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση του με τους νεοκλεγέντες κυβερνήτες, αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές τις οποίες χαρακτήρισε δίκαιες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης