Αρχική Διεθνη Νεα Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισοπεδώνει την Γάζα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία – Βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισοπεδώνει την Γάζα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία – Βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές

Από antwnio

Πληθαίνουν οι φωνές μέσα στο Ισραήλ που ζητούν από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου να ξεκινήσει χερσαία επίθεση μέσα στην Λωρίδα της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Κρεμλίνο προειδοποιεί για τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή

Μέχρι στιγμής η ισραηλινή κυβέρνηση και οι ένοπλες δυνάμεις φαίνεται ότι αποφεύγουν να στείλουν στρατό μέσα στην Γάζα, καθώς υπάρχουν δεκάδες Ισραηλινοί όμηροι που μπορεί να κινδυνεύσουν.

Από χθες μέχρι σήμερα η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποιεί επιδρομές και ισοπεδώνει κτίρια που σχετίζονται με την ηγεσία της Παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ – «Ολικός αποκλεισμός» της Λωρίδας της Γάζας

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εντοπίσει κτίρια που σχετίζονται με την Χαμάς και τα βομβαρδίζουν.

 

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ ανακοίνωσε την πλήρη πολιορκία της Γάζας. Οι κάτοικοι δεν θα έχουν ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα. Στόχος φαίνεται ότι είναι να ασκηθεί μεγάλη πίεση στα ηγετικά στελέχη της Χαμάς.

Ο απολογισμός της πολεμικής σύρραξης σύμφωνα με το Al Jazeera, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τις ιατρικές υπηρεσίες του Ισραήλ και του παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου:

  • Τουλάχιστον 800 Ισραηλινοί νεκροί
  • Τουλάχιστον 510 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Γάζα
  • Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι νεκροί στην Δυτική Όχθη
  • Τουλάχιστον 2.243 τραυματίες Ισραηλινοί
  • Τουλάχιστον 2.750 Παλαιστίνιοι τραυματίες στην Γάζα και ακόμη 80 στην Δυτική Όχθη.

Παράλληλα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μαχητές από τον Λίβανο έχουν εισβάλλει σε περιοχές βόρεια του Ισραήλ και έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού. Στο σημείο ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Times of Israel.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι μαχητές προέρχονται από την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα πρόκειται για μία επικίνδυνη κλιμάκωση. Η Χεζμπολάχ έχει μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνατότητες από την Χαμάς και στηρίζεται πλήρως από το συντηρητικό καθεστώς του σιιτικού Ιράν.

 

Διαβάστε επίσης