Αρχική Διαφορα νεα Ρέντη: Στη φυλακή ο αρχηγός της “Θύρας 7” – Ο ρόλος του στα επεισόδια και το ιστορικό του

Ρέντη: Στη φυλακή ο αρχηγός της “Θύρας 7” – Ο ρόλος του στα επεισόδια και το ιστορικό του

Από antwnio

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν έπειτα από ένα διήμερο απολογιών οι πέντε κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου στου Ρέντη. Τρεις από αυτούς κατηγορούνται και ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, διέπραξε πλήθος εγκληματικών άλλων ενεργειών. Συνολικά μέσα στο Σαββατοκύριακο προφυλακίστηκαν 12 κατηγορούμενοι από τους 63 που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και οι υπόλοιποι 49 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ανάμεσά τους και ο γνωστός με το προσωνύμιο «Κοντός» που φέρεται να βρισκόταν μέσα στο γήπεδο και να έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία «…Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είχε εμπλακεί σε περιστατικό στον Άλιμο έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου μαζί με άλλα άτομα μαχαίρωσαν και ξυλοφόρτωσαν έναν άντρα. Κατηγορήθηκαν τότε για ληστεία και σωματική βλάβη από κοινού. Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Στις 12/8/16 στην Καλλονή της Λέσβου, ο αρχηγός της Θύρας, μαχαίρωσε με σουγιά έναν άντρα μέσα σε παιδότοπο.

Σε 22χρονο που κρίθηκε προφυλακιστέος την Κυριακή, αποδίδεται , σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι “έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις…συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των «πολεμοφόδιων» στο γήπεδο ” Μελίνα Μερκούρη”.

Κατά το κατηγορητήριο ο 22χρονος μαζί με έναν συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «είναι αυτοί που μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδο καθώς …εισήλθε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, κατευθύνθηκε σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

Ανάμεσα στους προφυλακιστέους και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι την ώρα των επεισοδίων, δεν βρισκόταν στο γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”, αλλά σε ταχυφαγείο. Μάλιστα τότε κατά την προσαγωγή του, είχε ζητήσει το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, που αποδεικνύει την παρουσία του εκεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να είπε ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά επειδή αρνήθηκε καθώς δεν ήθελε να καταθέσει για γεγονότα και πρόσωπα που δεν γνωρίζει στοχοποιήθηκε από τις αρχές επειδή κατά το παρελθόν είχε εμπλοκή με οπαδικά θέματα. Φέρεται επίσης να λέει ότι έχει στοχοποιηθεί και από οπαδούς της ίδιας ομάδας, λόγω του ότι υπάρχουν κάποιοι που διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.

Διαβάστε επίσης