Αρχική Διεθνη Νεα Ρωσία: Πάνω από 2.000 συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

Ρωσία: Πάνω από 2.000 συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

Από antwnio
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή στη Ρωσία, καθώς διαδήλωναν κατά της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την MKO OVD-Info, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν πορείες κατά του πολέμου τουλάχιστον σε 30 πόλεις της Ρωσίας.

Η αστυνομία της Ρωσίας προχώρησε σε 2.034, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, σχεδόν 10.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Ο φυλακισμένος Ρώσος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώνουν καθημερινά απαιτώντας ειρήνη, παρά τον εκφοβισμό από τις αρχές, όπως μεταδίδει το newsit.gr.

Νωρίτερα, αυτό ανεξάρτητο παρατηρητήριο είχε αναφέρει πως πάνω από 559 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 21 πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία κατά της απόφασης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεξάρτητο παρατηρητήριο διαδηλώσεων με έδρα τη Ρωσία.

Η ομάδα παρακολούθησης διαμαρτυριών OVD-Info είπε ότι άτομα συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Βλαδιβοστόκ και της πόλης Ιρκούτσκ της Σιβηρίας.

 

Διαβάστε επίσης