Αρχική Διεθνη Νεα Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα: Τα ανατριχιαστικά λόγια του πατέρα της – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ρώσου Προέδρου

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα: Τα ανατριχιαστικά λόγια του πατέρα της – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ρώσου Προέδρου

Από antwnio

Συγκλονισμένος και εμφανώς συγκινημένος στην κηδεία της κόρης του, Ντάρια Ντούγκινα, ο «θεωρητικός» του Πούτιν Αλεξάντρ Ντούγκιν είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως η κόρη του θα επιθυμούσε οι Ρώσοι πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη της, «υπερασπιζόμενοι την πίστη, την Ορθοδοξία, και αγαπώντας τον ρωσικό λαό».

Στον Πύργο Οστάνκινο στη Μόσχα, απ’ όπου εκμπέμπουν πολλά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα.
Κατα τη διάρκεια της ομιλίας του, ο 60 χρονος άνδρας- για τον οποίο πιστεύεται ότι προοριζόταν η βόμβα που την σκότωσε – είπε πως η κοπέλα δολοφονήθηκε βάναυσα μπροστά στα μάτια του από «εχθρούς της Ρωσίας», ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε νίκη της χώρας του επί της Ουκρανίας.

 

Να σημειωθεί πως η Ντούγκινα, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Κατα τη διάρκεια της τελετής δεν έλειψαν τα πολιτικά μηνύματα.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε και καταδίκασε το «απεχθές έγκλημα», το οποιο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Πιο συγκεκριμένα στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του αναφέρεται: «Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας».

«Σε όποιο κόμμα κι αν ανήκετε, όποια κι αν είναι η θρησκεία ή η ηλικία σας, υπάρχει μόνο ένας δρόμος. «Μια χώρα! Ένας πρόεδρος! Ένας λαός!» είπε στην δική του ομιλία ο ρώσος γερουσιαστής Λεονίντ Σλούτσκι.

«Αυτοί που πολεμούν εναντίον μας δεν καταλαβαίνουν ότι ο ρωσικός λαός δεν αποτελείται απλώς από αυτούς που είναι ζωντανοί τώρα. Αποτελείται και από αυτούς που έζησαν πριν από εμάς και από αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμάς. Και θα γίνουμε ισχυρότεροι με το αίμα των μαρτύρων μας. Και χάρη στο αδόκητο τέλος της αγαπημένης μας Ντάσα (Ντάρια), θα είμαστε σίγουρα οι νικητές σ’ αυτό τον πόλεμο», δήλωσε ο Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, στενός οικογενειακός φίλος και υπερθνικιστής μεγιστάνας των επιχειρήσεων.

Οι κοινοβουλευτικοί επικεφαλής των τριών κύριων κομμάτων που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο εκφώνησαν επικηδείους, χαιρετίζοντας τον πατριωτισμό της Ντούγκινα και υποσχόμενοι πως αυτοί που διέταξαν και εκτέλεσαν το φόνο της, θα λάβουν αυτό που τους αξίζει.
Πολίτες κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι αποχαιρέτισαν σήμερα τη νεαρή κοπέλα.

Βίντεο το οποίο δείχνει τις κινήσεις της φερόμενης δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα έδωσε στη δημοσιότητα η FSB.

Αξίζει να αναφέρουμε πως χθες o Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «κατάπτυστο έγκλημα» τον θάνατο της κόρης του ιδεολόγου που υποστηρίζει την επίθεση στην Ουκρανία Αλεξάντρ Ντούγκιν σε έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στη Μόσχα, για τον οποίο οι ρωσικές αρχές κατηγορούν το Κίεβο.

Διαβάστε επίσης