Αρχική Ελλαδα Σκοπιανοί οπαδοί κρέμασαν πανό με χάρτη “Μακεδονίας” από τα… Σκόπια έως τη Χαλκιδική (φωτο)

Σκοπιανοί οπαδοί κρέμασαν πανό με χάρτη “Μακεδονίας” από τα… Σκόπια έως τη Χαλκιδική (φωτο)

Από antwnio

Ένα πανό με έντονο εθνικιστικό περιεχόμενο κρέμασαν Σκοπιανοί οπαδοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα της πρώτης εθνικής κατηγορίας της γειτονικής χώρας, παραβιάζοντας γι’ ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου, στον αγώνα ανάμεσα στη Βαρντάρ και τη Σκεντίγια, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας κρέμασαν ένα τεράστιο κόκκινο πανό, με τον ήλιο της Βεργίνας, στο οποίο απεικονίζεται ο χάρτης που ονειρεύονται μερικοί για μία “Ενωμένη Μακεδονία”, που τα σύνορά της ξεκινούν από τα Σκόπια, “πιάνουν” τη Θεσσαλονίκη και φτάνουν μέχρι τη Χαλκιδική. Μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν και την περιοχή Πιρίν της Βουλγαρίας.

Επίσης, στο πανό υπήρχε ο Ήλιος της Βεργίνας και η λέξη «UNITED» που σημαίνει «ΕΝΩΜΕΝΗ». Αυτή την «ένωση» επιθυμούν να πετύχουν οι Σκοπιανοί, μία ένωση που απαιτεί να αποσπαστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα, αφού θεωρούν ότι τους ανήκει μέχρι και η Χαλκιδική, όπως αναδεικνύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού, Ιωάννης Αμπατζόγλου.

Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση που έγινε στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρεται το εξής:

«Από το VARDAR, το Πιρίν, μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το όνομά της είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!». Η φράση τελειώνει με το κόκκινο και μαύρο χρώμα, τα οποία είναι τα χρώματα της σημαίας της οργάνωσης VMRO. Φυσικά όχι μόνο δεν υπήρξε καμία αντίδραση των υπευθύνων στο γήπεδο προκειμένου να μαζέψουν οι φίλαθλοι το συγκεκριμένο πανό, αλλά το γεγονός πήρε και δημοσιότητα μέσα από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η ιστοσελίδα Pressingtv αναφέρθηκε σε αυτό τον αγώνα σε άρθρο4 με τίτλο «“Ενωμένη Μακεδονία” στο γήπεδο της Τσάιρ». Το άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η μονομαχία της Βαρντάρ με τη Σκέντιγια από την 24η αγωνιστική τηςΑ’ Μακεδονικής Football League… Στον αγώνα ανέβηκε η σημαία με τον ήλιο του Κούτλες με την επιγραφή “Ενωμένη Μακεδονία” και τραγουδήθηκε ο μακεδονικός ύμνος». Το άρθρο φιλοξένησε και φωτογραφίες από το τεράστιο πανό. Οι Σκοπιανοί όταν λένε «ήλιο του Κούτλες» εννοούν τον Ήλιο της Βεργίνας και ο μακεδονικός ύμνος είναι ο εθνικός τους ύμνος, ο οποίος έχει τίτλο «Ντένες ναντ Μακεντόνιγια», δηλαδή «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης