Αρχική Εκκλησία Στη γραμμή Πούτιν ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Στη γραμμή Πούτιν ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Από antwnio

Μόσχας Κύριλλος: Στη γραμμή Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο με αφορμή της “Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας”.

Ο κ.Κύριλλος συνεχάρη τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς αναφερόμενος στα προβλήματα στα σύνορα της Ρωσίας.

“Ζούμε σε καιρό ειρήνης, αλλά γνωρίζουμε ότι ακόμη και σε καιρό ειρήνης υπάρχουν απειλές. Δυστυχώς, ακόμη και αυτή τη στιγμή υπάρχουν απειλές – όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα σύνορα της Πατρίδας μας. Επομένως, νομίζω ότι οι στρατιωτικοί μας δεν μπορούν να έχουν καμία αμφιβολία ότι έχουν επιλέξει έναν πολύ σωστό δρόμο στη ζωή τους.

Γιατί ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο προστατεύεις τον λαό ακόμα και χωρίς καμία στρατιωτική δράση. Η δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, η ισχύς του ρωσικού στρατού είναι ήδη ένα όπλο που προστατεύει τον λαό μας. Για να ληφθούν όμως στα σοβαρά αυτά τα όπλα από όσους έχουν κακές προθέσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πρέπει να είναι πάντα σε επιφυλακή.

Και επειδή μιλάμε για συστήματα υψηλής τεχνολογίας, η χρήση των οποίων απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, σας εύχομαι πρώτα απ’ όλα να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες και ικανότητες, αλλά εύχομαι ιδιαίτερα στον καθένα από εσάς έναν ειρηνικό ουρανό, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ, παραμένοντας πιστοί στον όρκο σας, να θυσιαστείτε για χάρη της προστασίας της χώρας.

Ωστόσο, κάθε στρατιώτης που έχει ορκιστεί πρέπει να είναι έτοιμος, αν το ζητήσει η Πατρίδα, να πάει να υπερασπιστεί τον λαό του”.

Απευθυνόμενος προς τους κληρικούς τους κάλεσε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους μας στην αγάπη ο ένας για τον άλλον, στην αγάπη για την Πατρίδα, τότε θα φέρουμε εις πέρας μια πολύ σημαντική αποστολή, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της ασφάλειας της αγαπημένης μας Πατρίδας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης