Αρχική Κοινωνια Στις 15 Ιουνίου ξεκινά σε β’ βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 15 Ιουνίου ξεκινά σε β’ βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής

Από antwnio

Δεκαοκτώ μήνες μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, θα ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Η δίκη προσδιορίστηκε στις 15 Ιουνίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα καθίσουν στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν για σειρά αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται. Κορυφαία όλων, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια ως φυσικός αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και σε επιπλέον 14 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής έχουν υποβάλει αίτημα η πολυπρόσωπη δίκη να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών λόγω της μεγάλης χωρητικότητά της.

Το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, που έστειλε στη φυλακή τον «σκληρό πυρήνα» της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης  για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δημοσιεύθηκε πολύ πρόσφατα.

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η κλήρωση για τον ορισμό των δικαστών και εισαγγελέων (τακτικών και αναπληρωματικών) που θα στελεχώσουν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.με πληροφορίες απο το ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης