Αρχική Κοινωνια Συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο (φωτο)

Συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο (φωτο)

Από antwnio
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της πόλης (ΕΔΥΕΘ).

«Κάτω τα χέρια από την Κούβα. Αλληλεγγύη στον Κουβανικό λαό» αναφέρει το πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούν σημαίες της Κούβας. Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή «τις νέες «αυθόρμητες» αντικυβερνητικές δράσεις και διαδηλώσεις στο έδαφος της Κούβας και αλλού, από 12 – 15 Νοέμβρη, που σχεδιάζουν ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες γνωστές και καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα, συνεχίζοντας την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της», όπως αναφέρουν οι διαδηλωτές.

Σκοπός τους, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της πόλης, είναι να διαμορφώσουν εικόνα αποσταθεροποίησης στο νησί, σε μια περίοδο που η Κούβα προσπαθεί να ανοίξει ξανά τον τουρισμό, έχοντας εξασφαλίσει επιτυχίες στην εμβολιαστική και φαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού για την προστασία από τον κορωνοϊό. «Επιδίωξή τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και των κατακτήσεων της κουβανικής επανάστασης», σημειώνουν οι διαδηλωτές.

 

πηγή .thestival.gr

Διαβάστε επίσης