Αρχική Διεθνη Νεα Συνελήφθη άνδρας που σημάδεψε με όπλο την αντιπρόεδρο της Αργεντινής

Συνελήφθη άνδρας που σημάδεψε με όπλο την αντιπρόεδρο της Αργεντινής

Από antwnio

Πυροβόλο όπλο εναντίον της αντιπροέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, την ώρα που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της, έστρεψε ένας άνδρας, που συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας, Ανίμπαλ Φερνάντες.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την εικόνα του προσώπου που σημάδευσε στο κεφάλι την πρώην πρόεδρο της χώρας, αφού βγήκε από το αυτοκίνητό της.

«Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός.

Πρόσφατα έγιναν κινητοποιήσεις υπέρ και κατά της Κρίσνερ, όταν ο εισαγγελέας Ντιέγο Λουσιάνι ζήτησε 12 χρόνια κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων διά βίου με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που επί της προεδρίας της (2007-2015) πλούτισε παράνομα από αναθέσεις δημόσιων έργων.

Όμως, η ίδια καταγγέλλει ότι (και εν όψει των προεδρικών του 2023) δικαστικοί κύκλοι με στενούς δεσμούς με τον συντηρητικό πρώην πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι μεθοδεύουν εναντίον νομικό αποκλεισμό με στόχο τον αποκλεισμό της πηγή efsyn.gr

Διαβάστε επίσης