Αρχική Διεθνη Νεα Συνομιλίες για την αποκατάσταση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις — Ρωσικό ΥΠΕΞ

Συνομιλίες για την αποκατάσταση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις — Ρωσικό ΥΠΕΞ

Από antwnio

ΜΟΣΧΑ, 14 Μαρτίου. /TASS/. Οι συνομιλίες για την αποκατάσταση του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προχωρούν κανονικά, χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Ανακοινώθηκε διακοπή στις συνομιλίες για την αποκατάσταση του JCPOA στις 11 Μαρτίου. Οι αντιπροσωπείες επέστρεψαν στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις. Συνεχίζονται οι εργασίες για ορισμένες πτυχές μιας μελλοντικής συμφωνίας για την αποκατάσταση της πυρηνικής συμφωνίας, το κείμενό της διορθώνεται σε σχέση με ζητήματα που απομένουν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις συνομιλίες θα πρέπει επίσης να λάβουν πολιτικές αποφάσεις για την έγκριση του τελικού κειμένου της συμφωνίας. Οι συνομιλίες προχωρούν κανονικά, χωρίς να γίνεται λόγος για τεχνητές καθυστερήσεις”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η Ρωσία πιστεύει ότι ο δρόμος για την αποτελεσματική και πλήρη επανέναρξη της εφαρμογής του JCPOA βρίσκεται μέσω της «αποκατάστασης μιας ισορροπίας μεταξύ των πυρηνικών και οικονομικών πτυχών της συμφωνίας, καθώς και μεταξύ των σχετικών συμφερόντων όλων των μερών».

Διαβάστε επίσης