Αρχική Κοινωνια Το εκκλησάκι στην Κρήτη που έχει καμπάνα μία… βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Το εκκλησάκι στην Κρήτη που έχει καμπάνα μία… βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Από antwnio

Οι Άνω Ασίτες αποτελούν ένα χωριό μέσα στο πράσινο, ιδανικό για όσους λατρεύουν τη φύση, την πεζοπορία αλλά και τη μυσταγωγία.

Στην είσοδο του φαραγγιού του Αγίου Αντωνίου μας καλωσορίζει ένας σπηλαιώδης βυζαντινός ναός που έδωσε και το όνομά του στην περιοχή.

Στο εσωτερικό του ναού κατά τις εργασίες συντήρησης του πριν αρκετά χρόνια, βρέθηκε τάφος με σκελετούς. Ο συντηρητής αρχαιοτήτων Σπύρος Λιαπάκης δούλεψε με αυτά τα οστά και όπως μας είπε ανήκουν σε μια γυναίκα και έναν άντρα. Ο τάφος έχει καθαριστεί και καλυφθεί με ένα χοντρό τζάμι και έτσι επιτρέπει στον επισκέπτη να δει το εσωτερικού του και τα εκτεθειμένα οστά.

Στο προαύλιό του ξαποσταίνουν πολλοί περιπατητές προκειμένου να μπορέσουν να κλείσουν για λίγο τα μάτια και να αισθανθούν ότι γίνονται ένα με το μαγευτικό τοπίο.

Εδώ, μπορεί κανείς να πιει νερό από την πηγή που υπάρχει στην περιοχή, ό,τι καλύτερο για τους εκδρομείς.

Το εκκλησάκι έχει μία ξεχωριστή καμπάνα, ιδιαίτερη λόγω της ιστορίας της. Ήταν μία βόμβα από την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα θρησκευτικό σύμβολο το οποίο στην ουσία υμνεί την αγάπη, όπως μας πληροφόρησε ο Σπύρος Λιαπάκης.

Πηγή: discovercrete

Διαβάστε επίσης