Αρχική Εκκλησία Το σπίτι όπου μεγάλωσε ως παιδί ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ;

Το σπίτι όπου μεγάλωσε ως παιδί ο Ιησούς Χριστός στη Ναζαρέτ;

Από antwnio

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Κεν Νταρκ. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας στο CBS, δεν αποκλείεται να ήρθε στο «φως» το σπίτι όπου μεγάλωσε ως παιδί ο Ιησούς Χριστός.

Το εν λόγω σπίτι, ή ό, τι έχει απομείνει, βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι Sisters of Nazareth στο κεντρικό Ναζαρέτ του Ισραήλ. Είναι κοντά στη διάσημη Εκκλησία του Ευαγγελισμού, το σημείο όπου πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο άγγελος Γαβριήλ ενημέρωσε τη Μαρία ότι θα είχε ένα παιδί….

Το κτίριο χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ. και, σύμφωνα με τον καθηγητή Dark, φαίνεται να είναι «ένα τυπικό οικογενειακό σπίτι της εποχής και του τόπου»….

«Δεν πρόκειται να βρούμε μια επιγραφή που να λέει ότι αυτό είναι το σπίτι του Ιησού» παραδέχεται ο καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Reading University της Αγγλίας, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες από το χώρο, ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το σπίτι της Αγίας Οικογένειας και ο τόπος του Ευαγγελισμού της Παναγίας….                                                                                                                                                                                                                   

Η κρύπτη είναι σχεδόν σίγουρο πως αποτελούσε οικογενειακή κατοικία. Ήταν κατασκευασμένο με ιδιαίτερη τεχνογνωσία, γεγονός που συνάδει με την ιδιότητα του Ιωσήφ ως «τέκτονα», που του αποδίδεται στην Καινή Διαθήκη.

Ακόμη, στην τοποθεσία όπου βρίσκεται το μοναστήρι βρισκόταν κάποτε η λεγόμενη εκκλησία της «Θρέψης», όπως ήταν γνωστή κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα, λόγω του γεγονότος πως οι προσκυνητές θεωρούσαν ότι είχε χτιστεί πάνω από μια κρύπτη όπου ανετράφη κάποιος νεαρός προφήτης. Από την άλλη, η κοντινή στο σημείο εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θεωρείται πως έχει χτιστεί ακριβώς στο σημείο όπου έλαβε χώρα το γεγονός του Ευαγγελισμού, όπως παραδίδεται από τις Γραφές….

ΠΗΓΗmixanitouxronou.gr

Διαβάστε επίσης