Αρχική Διεθνη Νεα Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοινώνει κυρώσεις κατά 11 Ρώσων αξιωματούχων άμυνας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοινώνει κυρώσεις κατά 11 Ρώσων αξιωματούχων άμυνας

Από antwnio

ΟΥΑΣΙΓΝΤΟΝ, 15 Μαρτίου. /TASS/. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εκ νέου τη Δευτέρα 11 υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των ρωσικών δυνάμεων και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότοφ, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport, Alexander Mikheyev και οκτώ Ρώσοι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας.

“Ο κόσμος παρακολούθησε με τρόμο καθώς η Ρωσία διέπραξε μια προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία. Η περαιτέρω εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. […]Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να επιβάλλει σοβαρό κόστος στους Ρώσους ηγέτες άμυνας”, η ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

“Τα ακόλουθα 11 άτομα ορίζονται σύμφωνα με την EO 14024 Section 1(a)(i), ως άτομα που δραστηριοποιούνται ή έχουν δραστηριοποιηθεί στον τομέα της άμυνας και του συναφούς υλικού της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ακολουθεί η δήλωση.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, στους Ρώσους Υφυπουργούς Άμυνας Alexey Krivoruchko, Timur Ivanov, Yunus-Bek Evkurov, Dmitry Bulgakov, Yury Sadovenko, Nikolay Pankov, Ruslan Tsalikov και Gennady Zhidko.

Η συμπερίληψη στη λίστα κυρώσεων σημαίνει δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ και απαγόρευση για πολίτες ή εταιρείες των ΗΠΑ να έχουν συναλλαγές με άτομα στη λίστα, σημειώνει η δήλωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών.

Κατά την αποσαφήνιση των εξελίξεων που εκτυλίσσονται, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν στοχεύουν πόλεις της Ουκρανίας, αλλά περιορίζονται στο χειρουργικό πλήγμα και την αδυναμία της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής

Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και μια σειρά από άλλα κράτη επέβαλαν κυρώσεις σε Ρώσους πολίτες και εταιρείες.

Διαβάστε επίσης