Αρχική Πολιτική Τ. Θεοδωρικάκος: Κλείνουν σύνδεσμοι χούλιγκαν – Οι ποινές αυστηροποιούνται, δεν πρόκεται να δίνεται αναστολή

Τ. Θεοδωρικάκος: Κλείνουν σύνδεσμοι χούλιγκαν – Οι ποινές αυστηροποιούνται, δεν πρόκεται να δίνεται αναστολή

Από antwnio

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό, εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προαναγγέλλοντας ότι αύριο Δευτέρα (21/2) θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία, ήδη έχει κλείσει δεκάδες αυτήν την περίοδο και θα κλείσει και οι υπόλοιποι που λειτουργούν παρανόμως», ενώ πλέον η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνεται υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα (21/2). Επίσης, υπογράμμισε ότι οι ποινές αυστηροποιούνται. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ θα πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση και να συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν. Η δύναμή τους είναι να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες. Να πηγαίνει η οικογένεια στο γήπεδο, να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το θέαμα και τον αθλητισμό, είτε είναι ποδόσφαιρο είτε είναι μπάσκετ, είτε είναι οποιοδήποτε άθλημα».

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης