Αρχική Διεθνη Νεα Χαμός στα social media για βίντεο με τον Πούτιν – Είναι fake;

Χαμός στα social media για βίντεο με τον Πούτιν – Είναι fake;

Από antwnio

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες στα social media, και το οποίο δείχνει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ρωσικών αεροπορικών γραμμών.

Αρκετοί χρήστες του Twitter υποστηρίζουν πως το βίντεο αποτελεί προϊόν μοντάζ, με ορισμένους να ισχυρίζονται πως έχει δημιουργηθεί σε green room, δηλαδή σε ειδικό στούντιο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Reddit, όπου ανέβηκε το βίντεο αρχικά το Σάββατο.

Μεταξύ των επιχειρημάτων όσων αμφισβητούν τη γνησιότητα του βίντεο, είναι το γεγονός ότι ο Πούτιν το τελευταίο χρονικό διάστημα κρατά αποστάσεις σε όλες τις συναντήσεις του, ακόμη και με ηγέτες χωρών ή στενούς τους συνεργάτες.

Επίσης, τα ουκρανικά Μέσα παρουσιάζουν ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται το χέρι του Ρώσου προέδρου να «περνάει» μέσα από το μικρόφωνο.

 

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έχουν αντίθετη άποψη και θεωρούν πως το βίντεο είναι πραγματικό και το αποτέλεσμα αποδίδεται σε τεχνικό σφάλμα. Δηλαδή, όταν ένα βίντεο μεταφορτώνεται ή αποστέλλεται πολλές φορές μέσω κάποιας υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, αυτό προκαλεί απώλεια ποιότητας. Υποστηρίζουν ότι πλατφόρμες όπως το Twitter ή το ΥouTube συμπιέζουν σε μεγάλο βαθμό τα βίντεο, ώστε να γίνεται πιο γρήγορα το streaming. Όμως αυτή η συμπίεση μπορεί να οδηγήσει σε «τεχνουργήματα συμπίεσης», με αποτέλεσμα να θολώνει η εικόνα, να υπάρχουν παραμορφώσεις ή στρεβλώσεις.  Ίσως αυτό θα μπορούσε να αποτελεί την αιτία για την φαινομενική εξαφάνιση του χεριού του Πούτιν  πίσω από ένα μικρόφωνο.

 

enikos.gr

 

 

 

Διαβάστε επίσης