Αρχική Ελλαδα Χρυσοχοΐδης: Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή μία ασφαλή στέγη για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Χρυσοχοΐδης: Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή μία ασφαλή στέγη για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Από antwnio

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μιλώντας για το έγκλημα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, τόνισε ότι δεν έχει ξεπεράσει «ψυχικά και κοινωνικά το γεγονός. Είναι σαν να έφυγε ένα κορίτσι που ανήκει σε όλους μας».

Δεν είναι τυχαία τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο νόμος για την ενδοιοικογενειακή βία ψηφίστηκε το 2006 και μέχρι το 2018 δεν είχε γίνει τίποτα. Το 2019 ιδρύσαμε τα σχετικά τμήματα και θεσπίσαμε όλα τα πρωτόκολλα.

«Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις που έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ. αποτελεσματικά», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε 30-40 υποθέσεις την ημέρα», ενημέρωσε ο υπουργός. «Η αστυνομία, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα όσο οι εξελίξεις», πρόσθεσε.

«Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια του θύματος μέχρι να λήξει η κρίση. Αυτό πρέπει να επιτύχουμε. Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή μια ασφαλή στέγη, για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση. Την τοποθεσία θα την ξέρει μόνο η αστυνομία», υπογράμμισε.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης σχετικά με τη βία των ανηλίκων που είναι σε έξαρση, ότι σύντομα θα λειτουργήσει 5ψηφια γραμμή καταγγελίας για αυτά τα περιστατικά, είτε εάν βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε και για υποψίες ή χρόνιες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης