Αρχική Διεθνη Νεα Ολλανδία: Ο ακροδεξιός νικητής των εκλογών Βίλντερς συναντά τον Ισραηλινό πρόεδρο και υπόσχεται την πλήρη στήριξή του

Ολλανδία: Ο ακροδεξιός νικητής των εκλογών Βίλντερς συναντά τον Ισραηλινό πρόεδρο και υπόσχεται την πλήρη στήριξή του

Από antwnio

Ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Γκέρτ Βίλντερς δήλωσε σήμερα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ και υποσχέθηκε την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ στη μάχη του κατά της τρομοκρατίας.

Ο Βίλντερς, που στοχεύει να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης αφού το εθνικιστικό του κόμμα PVV κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, είναι εδώ και καιρό ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος βρισκόταν στην Ολλανδία για τα χθεσινά εγκαίνια μουσείου για το Ολοκαύτωμα στο Άμστερνταμ. Στην τελετή των εγκαινίων, ο Χέρτσογκ κάλεσε τον κόσμο να προσεύχεται για την ειρήνη και την άμεση απελευθέρωση ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και ακόμα κρατούνται από ισλαμιστές μαχητές.

Ο Βίλντερς ανήρτησε μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Χέρτσογκ και έγραψε: “Του είπα πως είμαι περήφανος που επισκέπτεται στην Ολλανδία και ότι το Ισραήλ είχε, και πάντα θα έχει, την πλήρη στήριξή μου στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας”.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης