Αρχική Κοινωνια Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία

Από antonio

Στην κορυφή με τις χώρες με την μεγαλύτερη ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%, παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Ακολουθεί η Ισπανία με 19,2% και 44,4% αντίστοιχα, με στοιχεία, όμως, του Νοεμβρίου 2016. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Τσεχία (3,7%) και τη Γερμανία (4,1%).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μειώθηκε κατά 0,2% η ανεργία στην Ελλάδα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 23,1%, σε σχέση με τον Αύγουστο που ήταν στο 23,3%.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας για τον μήνα Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,8%, σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016 και μειωμένο από 10,5% τον Νοέμβριο του 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2009. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ίδιο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,3% σε σχέση με 8,4% τον Οκτώβριο και 9% πριν από έναν χρόνο.thestival.gr

Διαβάστε επίσης