Αρχική Κοινωνια Κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη – Που χρειάζονται αλυσίδες

Κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη – Που χρειάζονται αλυσίδες

Από antonio

Το τσουχτερό κρύο και ο παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν, με τις χαμηλότερες τιμές να καταγράφονται από την αρχή της ημέρας στο Νευροκόπι και την Ορεστιάδα, όπου ο υδράργυρος «έδειξε» -15 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -14, στη Φλώρινα -13 και στις Σέρρες -12.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία αυτή την ώρα είναι στους -2 βαθμούς, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανέβει ακόμη και στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές του νομού παραμένουν κλειστά, ενώ πολλά νοικοκυριά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης έμειναν τις τελευταίες ώρες χωρίς νερό, εξαιτίας διακοπών της ΕΥΑΘ για να επανέλθουν οι δεξαμενές σε κανονικά επίπεδα.

Είχε προηγηθεί μεγάλη κατανάλωση από διαρροές στα δίκτυα των πολυκατοικιών αλλά και επειδή πολλοί καταναλωτές άφησαν ανοιχτές τις βρύσες για να μην παγώσει το νερό στους σωλήνες.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες του νομού, ενώ προσοχή χρειάζεται σε περιφερειακούς δρόμους, στενά και πεζοδρόμια λόγω του παγετού.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στο οδικό δίκτυο Πανοράματος – Ωραιοκάστρου (εκτός των κεντρικών οδών), στην περιοχή Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη (εκτός των κεντρικών οδών) και στην Σταυρού – Ολυμπιάδας, από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι τη Χαλκιδική.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του επαρχιακού -κυρίως- οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε κάποια οδικά τμήματα των Σερρών και της Χαλκιδικής ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και σε ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης