Αρχική Διαφορα νεα Δηλητήριο από BILD: Δεν φτάνει που οι Έλληνες απειλούνται με Grexit, αγοράζουν και αεροπλάνα με δικά μας χρήματα

Δηλητήριο από BILD: Δεν φτάνει που οι Έλληνες απειλούνται με Grexit, αγοράζουν και αεροπλάνα με δικά μας χρήματα

Από antonio

«Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες δαπανούν χρήματα για να αγοράσουν πολεμικά αεροσκάφη την ώρα που το φάντασμα του «Grexit» πλανάται και πάλι πάνω από τη χώρα», γράφει η γερμανική εφημερίδα η «Bild», τη στιγμή που το προσφυγικό θέμα πρωταγωνιστεί και τα σύνορα της Ευρώπης απειλούνται άμεσα, όπως άλλωστε κι η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο σε καθημερινή βάση από τον Ερντογάν!

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας με τον δείκτη ανεργίας να ξεπερνά το 23%.

Επικαλούμενη δικές της πληροφορίες, η εφημερίδα αναφέρει ότι, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για ta μαχητικά F-16.

«Και πάλι η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα: Χωρίς τα χρήματα των δανειστών το καλοκαίρι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πτώχευση. Η χώρα δεν πάει ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Το φάντασμα τoυ «Grexit» πλανάται και πάλι πάνω από την Ελλάδα», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει:

scascasscasfasdaw

«Με τους πυροσβέστες να διαδηλώνουν στους δρόμους των Αθηνών ζητώντας την μονιμοποίησή τους και τον δείκτη ανεργίας να είναι πάνω από το 23%, η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να επενδύσει πολλά χρήματα σε όπλα».

Με βάση τα σχέδια του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, τα χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν συνολικά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής αεροπορίας ανέρχονται έως και πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει ήδη 155 F-16 μαχητικά αεροσκάφη. Η εφημερίδα Bild αναφέρει επίσης πως, το ελληνικό υπουργείο εξετάζει αν η Ρουμανία και η Βουλγαρία προσανατολίζονται στην αγορά των παλαιότερων εκ των F-16 της Ελλάδος.crashonline.gr/

Διαβάστε επίσης