Αρχική Διαφορα νεα Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Από antwnio

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, και τα ανατολικά τμήματα της Θράκης έως το πρωί. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί στα νότια και κατά δεύτερο λόγο στα κεντρικά τμήματα της χώρας, συμβάλλοντας στις συνθήκες περιορισμένης ορατότητας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 2 έως 14, στα κεντρικά από 8 έως 20, στα νότια από 8 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 18, και στην Κρήτη από 15 έως 28.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη, και η μέτρια μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα ενισχύει το φαινόμενο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν κα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης