Αρχική Ελλαδα Άρχισαν τα όργανα: Ίδρυσαν “Μακεδονική” κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας» στην Αριδαία!

Άρχισαν τα όργανα: Ίδρυσαν “Μακεδονική” κίνηση προώθησης της μητρικής γλώσσας» στην Αριδαία!

Από antwnio

Ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών καλπάζει και με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την απαράδεκτη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Η προπαγάνδα των Σκοπιανών δεν έχει όρια και οι διεκδικήσεις τους δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο κι αν διαβεβαιώνουν και οι ίδιοι για το αντίθετο.

Οι Σκοπιανοί διεκδικούν ελεύθερα γλώσσα και εθνότητα μέσα στην Ελλάδα δημιουργώντας αναβρασμό στους κατοίκους της δικής μας και μοναδικής Μακεδονίας.

Το αποκορύφωμα; Πρωτοδικείο της ελληνικής δικαιοσύνης επιτρέπει ελεύθερα και με τη σφραγίδα επίσημης κρατικής αρχής να… οργιάζει η προπαγάνδα των Σκοπιανών μέσα στην ίδια την πατρίδα μας, καθώς είναι πλέον γεγονός η ίδρυση συλλόγου με τίτλο: «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» (?) με έδρα την Αριδαία!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του «συλλόγου»:

Μία νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με τον διακριτικό τίτλο «ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ», ιδρύθηκε Στις 18 Νοεμβρίου, 2018, με έδρα την Αριδαία.

Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:

α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

β) εκδόσεις CD/DVD

γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων

δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.

ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.

Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις.

crashonline.gr

Διαβάστε επίσης