Αρχική Αθλητισμος ΠΑΕ ΑΕΚ: Μέσα σε έναν χρόνο το σπίτι μας πήρε μορφή

ΠΑΕ ΑΕΚ: Μέσα σε έναν χρόνο το σπίτι μας πήρε μορφή

Από antwnio

Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια πλησιάζει κάθε μέρα και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του


Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ, καθώς στις 15 Μαρτίου του 2018 έπεσε η πρώτη πλάκα στην «Αγιά Σοφιά». Ακριβώς έναν χρόνο μετά, όλα δείχνουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους για την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς χθες η Περιφέρεια ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τους όρους της σύμβασης για τη χρηματοδότηση των περιφερειακών έργων γύρω από αυτό.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ποστάρισμά – ανακοίνωσή της εξηγεί, θυμίζει και μετρά αντίστροφα για να μπουν η ομάδα και ο κόσμος της στο «σπίτι» τους, εκεί όπου όλη Ελλάδα θεωρεί πως βρίσκεται η ιστορική της έδρα.

Αναλυτικά:

«Στις 25 Ιουλίου 2017 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια δόμησης του γηπέδου μας στο ξεκίνημα μίας ασύλληπτα δύσκολης προσπάθειας εν μέσω προσφυγών και με λύσσα εναντίον του μεγάλου έργου. Οι μάχες δίνονταν και κερδίζονταν και στις 5 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών με τα έργα εκσκαφής και αντιστηρίξεων. Τότε που τα χώματα πήγαιναν πέρα-δώθε…

Στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ ως η ανάδοχος εταιρία της δεύτερης και πιο σημαντικής φάσης της κατασκευής μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία σκυροδεμάτων ΒΑΓΕΝΑΣ Τεχνική Εταιρία.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν λίγο αργότερα και στις 15 Μαρτίου 2018 έγινε η πρώτη θεμελίωση της Αγιά Σοφιάς με την πλάκα του υπογείου στον Τομέα 4 (από τους συνολικά 14) του εργοταξίου, η οποία αφορούσε το πρώτο επίπεδο του γηπέδου στο πέταλο της πάλαι ποτέ Θύρας 21 (η μοναδική στο νέο γήπεδο που θα διατηρήσει την ίδια αρίθμηση με το ‘Νίκος Γκούμας’), που σήμερα στέκει ολοκληρωμένο και επιβλητικό, όπως παλιά, μπροστά από το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με τοποθετημένες τις κερκίδες του.

Εκείνη την ημέρα έγινε και η πρώτη επίσκεψη στο εργοτάξιο, από τον Ιούλιο του 2017 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, του εγγυητή του ονείρου μας, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος είδε από κοντά τα πρώτα… μπετά και ενημερώθηκε για τη μετέπειτα εξέλιξη. Από εκείνη την ιστορική μέρα πέρασε ακριβώς ένας χρόνος με το AEK TV να παρουσιάζει πώς ήταν τότε ο Ναός μας, αλλά και πώς είναι σήμερα με εντυπωσιακά πλάνα από drone!

Ενας χρόνος στη διάρκεια του οποίου έγιναν τόσα πολλά. Από την πρώτη πλάκα στο σκελετό του γηπέδου μας που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πριν περάσουμε στην τρίτη φάση με την τοποθέτηση του στεγάστρου. Ενας χρόνος που ήταν αρκετός για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις και κυρίως η απόλυτη επιβεβαίωση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ την ημέρα που εκδόθηκε η πολυπόθητη άδεια δόμησης: ‘Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα! Αρχισε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη γη των προγόνων μας! Τα δικά μας τείχη θα είναι ψηλά και δεν θα ξαναπέσουν ποτέ. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! Εκεί που κλάψαμε, εκεί που πονέσαμε, εκεί που πανηγυρίσαμε, εκεί που αντικρύσαμε για πρώτη φορά κιτρινόμαυρη φανέλα, εκεί που νιώσαμε το μεγαλείο ενός συλλόγου που αναδείχθηκε μέσα από τις στάχτες της ιστορίας’…

To μεγαλύτερο ραντεβού για τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ ολοένα και πλησιάζει».

Διαβάστε επίσης