Αρχική Ελλαδα Σκόπια: Tι θα αναγράφουν πλέον οι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων

Σκόπια: Tι θα αναγράφουν πλέον οι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων

Από antwnio

Με νέες πινακίδες που θα έχουν την ένδειξη «ΝΜΚ» υποχρεούνται να κυκλοφορούν τα οχήματα στη γείτονα χώρα από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, όπως προκύπτει ως υποχρέωση της χώρας που απορρέει από την Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA η οποία επικαλείται το σκοπιανό υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων με το ακρωνύμιο «NMK», πρέπει να ξεκινήσει περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, από 15.06.2019.

Βάση των συμφωνηθέντων, τώρα πλέον στην γαλάζια λωρίδα της πινακίδας αντί του μέχρι τώρα υφιστάμενου κωδικού “MK” θα αναγράφεται ο κωδικός «NMK».

Επιπλέον, τα αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK» θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέχρι τις 12.02.2024.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι οι συνοριακές διόδους για τα οχήματα που εισέρχονταν από τη γείτονα στην Ελλάδα εκδίδονταν αυτοκόλλητα με τον κωδικό «NMK», ως ενδιάμεση λύση μέχρι την επεξεργασία των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Τα οχήματα που έφεραν πινακίδες με τον κωδικό “MK”, σχολιάζει η ε/φ, αποτελούσαν συχνά στόχο βίαιων ατόμων στην Ελλάδα και πολλοί Σκοπιανοί πολίτες επέστρεφαν από την Ελλάδα με οχήματα που είτε είχαν υποστεί ζημίες είτε πάνω σε αυτά είχαν αναγραφεί εθνικιστικά μηνύματα.

Διαβάστε επίσης